Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Γερμανία και πολιτική κατευνασμού: Τα "πάντσερ" δεν σταματάνε με..."γαρύφαλλα"!


(Νεβιλ Τσαμπερλεν: Βρετανός πρωθυπουργός (1937-1940) εφάρμοσε την αποτυχημένη Πολιτική Κατευνασμού απέναντι στον Χίτλερ)
Οι Γερμανοί μοιράζουν τελεσίγραφα και οι υπόλοιποι απαντούν με..... γαρύφαλλα!
Ήδη από την εποχή της επανένωσης της η Γερμανία προετοιμάζει το μεγάλο ιστορικό comeback στο παγκόσμιο προσκήνιο με όρους ισχύος.
Κυρίως από την εποχή της κρίσης και μετά η Γερμανία μιλάει τη γλώσσα της ισχύος τη γλώσσα που και οι αρχαίοι Αθηναίοι χρησιμοποίησαν έναντι των εταίρων τους Μηλίων:"οι αδύναμοι δεν μπορούν να εξουσιάζουν τους ισχυρούς".
Και τι απαντούν οι μουδιασμένοι "εταίροι" της;;;
Με την γλώσσα και την πολιτική του κατευνασμού!
Ανεπαρκείς ηγεσίες προσπαθούν να κατευνάσουν την γερμανική επιθετικότητα με την παρωχημένη συνθηματολογία περι "ευρώπης των λαων" και "ευρώπης της αλληλεγγύης" και επίκληση του "ευρωπαικού ιδεώδους".
Μια συνθηματολογία του παρελθόντος που......
... είχε κάποτε πραγματικό περιεχόμενο γιατί εξέφραζε άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς.
Με την μισή Ευρώπη κομμουνιστική, λαούς ριζοσπαστικοποιημενους με ΚΚ που έφταναν το 50% και τους σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής να μοιάζουν με τους κομμουνιστές του σήμερα και το κυριότερο με μια Γερμανία κατεστραμμένη,ηττημένη και μικρή!
Όλα αυτά όμως σαρρωθηκαν από την Ιστορία!
Το Τείχος έπεσε, ο κομμουνισμός κατέρρευσε, ο νεοφιλελευθερισμός επελαύνει και η επανενωμενη μεγάλη Γερμανία ξαναδυναμωμενη από την ΕΕ διεκδικεί την ευρωπαϊκή ηγεμονία με όρους ισχύος.
Η Γερμανία σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους με ωμότητα και κυνισμό μιλάει για νεοφιλελεύθερη "ισχύ" την ώρα που οι παραζαλισμενοι εταίροι της μιλούν για σοσιαλδημοκρατική "αλληλεγγύη".
Από την αρχή της κρίσης έχει μια ξεκάθαρη στρατηγική σε αντίθεση με τους πανικόβλητους εταίρους της:
Η θα υπάρχει μια Γερμανική Ευρώπη( με έναν κινεζοποιημενο Ευρωπαϊκό Νότο) ή καθόλου Ευρώπη!( με χώρες ομως και λαούς δεσμευμένους σε πλιατσικολογικες Δανειακές συβάσεις)
Μοιράζει τελεσίγραφα,εκβιάζει κοινοβούλια και απαξιώνει λαούς, προσβάλλει και ανατρέπει δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες, οργανώνει επικοινωνιακές εκστρατείες δυσφήμησης λαών και κρατών ως "αποτυχημένων", ανάγει την χρεοκρατια σε ύψιστη αρχή οργάνωσης της ΕΕ σχεδιάζει την Ευρώπη στα μέτρα της, δίνοντας στην Ελλάδα το ρόλο Βουλγαρίας( γιατί ηττηθήκαμε στον Ψυχρό πόλεμο;;;;) και στην Κύπρο διαλύει το τραπεζικό της σύστημα( λες και δεν υπάρχει το Λουξεμβούργο) και οι Τσάμπερλεν του Νότου προσπαθούν να την κατευνάσουν με ευχολόγια και αυτομαστιγωσεις!
Όμως ο κατευνασμός ιστορικά ενισχύει την γερμανική επιθετικότητα!
Όπως το 1930 έτσι και σήμερα τα γερμανικά "παντσερ" έχουν ανάψει τις μηχανές και δεν σταματούν με ¨"γαρύφαλλα" και παραχωρήσεις.
Οι Τσάμπερλεν είναι καταδικασμένοι σε απόσυρση ακόμη και όταν προσπαθούν να μεταλλαχθούν σε Τσολάκογλου ( εμφανίζοντας την υποταγή ως "δίκαιη τιμωρία" ή "αναγκαία θυσία")
Οι λαοί αναγκαστικά θα συνομιλήσουν με τη Γερμανία με τη γλώσσα της ισχύος (γιατί αυτή δεν πρόκειται να μιλήσει τη γλώσσα της αλληλεγγύης) που απλά για τους μικρούς λαούς σημαίνει:
Άρνηση των τελεσιγράφων, υπεράσπιση της δημοκρατίας και της εθνικής τους κυριαρχίας και επανάκτηση της αξιοπρέπειας και της χώρας τους,δηλαδή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
Και τότε το σύνθημα της "Ευρώπης των Λαών" θα αποκτήσει ξανά πραγματικό περιεχόμενο!
Η Κύπρος δείχνει το δρόμο!



ΥΓ Όταν ο συνομιλητής μας έχει επιλέξει τη στρατηγική της δύναμης αποκλείεται να μετακινηθεί στο πεδίο της "αλληλεγγύης και της συνύπαρξης" όσες προτροπες και παραχωρήσεις κι αν του κάνουμε. Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε στη δική του γλώσσα. Τότε θα ξεκινήσει η αντίσταση, ο πραγματικός αγώνας και οι πραγματικές θυσίες. Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε και ξυπνήσουμε ίσως να σώσουμε κάτι από τη χώρα μας!

ΥΓ Οι Μήλιοι έδωσαν τον ευγενικό αγώνα, αντιστάθηκαν και καταστράφηκαν από τους Αθηναίους. Αυτή όμως ήταν και η αρχή του τέλους τους. Μια-μια οι πόλεις της Αθηναϊκής συμμαχίας απηυδισμένες από την Αθηναϊκή αλαζονεία πέρασαν στο στρατόπεδο της Σπάρτης.Και τελικά οι Αθηναίοι καταστράφηκαν. Αν δεν μπορούν οι αλαζόνες Γερμανοί να διδαχθούν από της πρόσφατη Ιστορία τους ας διδαχθούν τουλάχιστον από την Ελληνική!-Νικολόπουλος Βασίλης




























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου